آخرین اخبار
کد مطلب: 74943
خصوصي سازي مي‌توانست از بسياري از مشکلات کشور جلوگيري کند
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 802

 

به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس ، «حسين ظريف منش» رئيس دانشگاه امام حسين در اولين «همايش اقتصاد مقاومتي و راهکارهاي مديريت در دوران تحريم» که چهارشنبه سوم اسفند ماه در دانشکده مديريت دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به تدبير رهبري در مطرح کردن شعارهاي سالهاي اخير گفت: شعارهاي سالهاي اخير منظومه‌اي را تشکيل مي‌دهد که سمت و سويي را به سمت اقتصاد مقاومتي نشان مي‌دهد.

ظريف منش: دشمن ايجاد فشار اقتصادي و اختلال در رفاه مردم را دنبال مي‌کند

وي ادامه داد: در حوزه سياسي، نظامي و اقتصادي بحث مقاومت مطرح بوده که ابتدا در حوزه نظامي و دفاع از خرمشهر، لبنان، سوريه و عراق را به ذهن متبادر مي‌کند و در حوزه سياسي اين عنوان را داشتيم که در مقابل تهاجم و استکبار دفاع صورت مي‌گيرد.

وي تصريح کرد: اقتصاد مقاومتي را براي اولين بار رهبري مطرح کرده‌اند که مفهوم نويي داشت و در حال حاضر آمريکا قدرت هوشمند را مطرح مي‌کند که به متناسب با جنگ سخت نيمه سخت و نرم براي تعرض اتخاذ مي‌شود.

وي با اشاره به اينکه ديگر بحث جنگ صرفاً در يک عرصه و يک ابزار نيست تصريح کرد: ما تجربه‌هاي ذي قيمتي در حوزه نظامي دوران دفاع مقدس داشتيم که مفاهيمي از قبيل ايثار، از خودگذشتگي، ممانعت از رسيدگي دشمن به اهداف، مجاهدت، بسيج، خودباوري، نوآوري و ابتکار بود که بايد از آن درس بگيريم. چرا که ما يکبار در مقابل دنيا ايستاده‌ايم.

رئيس دانشگاه امام حسين (ع) ادامه داد: در حال حاضر تمرکز دشمن بر اقتصاد ماست که دو هدف شوم را دنبال مي‌کند يکي از آنها ايجاد فشار اقتصادي و ديگري ايجاد اختلال در رفاه مردم است که در مقابله با اين رويکرد با توجه به اموزه هاي دفاع مقدس هدف اقتصاد مقاومتي مواجهه هوشمندانه با دشمن و تبديل تحريم به فرصت است.

ظريف منش آفت‌هاي اقتصاد مقاومتي را غفلت، بي برنامگي، ناهماهنگي بين دستگاه‌ها و از دست دادن فرصتها خواند و بر ضرورت ايجاد اتاق فکر و طرح ريزي عمليات، رصد دشمن و ستاد پشتيباني تاکيد کرد.

 

 

قاليباف: کارنامه قابل قبولي در عرصه فرهنگي و اقتصادي از اول انقلاب نداشتيم

محمدباقر قاليباف، شهردار تهران ديگر سخنران اين همايش بود که گفت: واقعيتي که امروز پيش‌رو داريم اين است که امروز از يک طرف تحريم‌ها و از طرف ديگر مشکلات اقتصادي چالش‌هاي اقتصادي را به وجود آورده است.

وي افزود: اين دو يک صحنه و ميدان مبارزه بين انقلاب و دشمنان انقلاب به وجود آورده که بايد آن را به خوبي درک کرده و بدانيم که اين صحنه با مبارزات دوران دفاع مقدس متفاوت است.

قاليباف با اشاره به اينکه بايد ابعاد صحنه مبارزه اقتصادي را به خوبي بشناسانيم، گفت: اگر ابعاد اين صحنه را نشناسيم و ناشيانه وارد صحنه شويم قطعا دچار مشکل خواهيم شد و بايد قبول کنيم که بعضي از واقعيات تلخ است اما وجود دارد و تسليم آنها نشويم.

به گفته قاليباف، ما کارنامه قابل قبولي را در عرصه فرهنگي و اقتصادي از اول انقلاب نداشتيم و در عين حال که در مبارزه با دشمن موفق عمل کرديم اما در عرصه فرهنگي و اقتصادي نمي‌توانيم از کارنامه خود دفاع کنيم، از اين رو بايد به اين مسئله به عنوان يک آسيب نگاه کرده و بدانيم که ما وارد يک صحنه جدي براي مبارزه شده‌ايم.

وي با اشاره به شعارهاي در نظر گرفته شده توسط رهبر از سال 88 تاکنون گفت: اصلاح الگوي مصرف، کار مضاعف، جهاد اقتصادي و توليد ملي و حمايت از کار و سرمايه ايراني نشان مي‌دهد که ايشان به صورت مکرر توجه مسئولان و مردم را به اين موضوع معطوف مي‌کنند.

به گفته قاليباف، ما بايد آسيب بزرگ مديريتي و اقتصادي را بپذيريم.

قاليباف خاطرنشان کرد: امروز اگر کسي مي‌خواهد مسئله را حل کند بايد تورم، اشتغال و درمان را حل کند، امروز اگر خلاقيت و واقعيتي وجود دارد بايد بتواند درمان را که 70 درصد هزينه آن از ديد مردم پرداخت و تنها 30 درصد آن را دولت مي‌دهد را حل کنند و جاي 70 و 30 را عوض کند.

شهردار تهران معتقد است: هرگاه تورم و نرخ رشد درست شد به آن اقتصاد مقاومتي مي‌گويند.

وي اظهار کرد: اقتصاد مقاومتي يک باور است که بايد آن را تبيين کنيم و براي اين راه يک تدبير اقتصادي و يک بينش اقتصادي داريم که در عين حال که با هم رابطه دارند در ابتدا بايد قبل از ادغام به هر کدام به صورت جداگانه بپردازيم.

قاليباف يکي از وظايف اصلي دولت را توجه دولتمردان به حوزه و دانشگاه دانست و گفت: دولت بايد از حوزه و دانشگاه بخواهد ابعاد اقتصاد اسلامي را در اختيار آن قرار دهد.

وي با اشاره به سه نکته در حوزه بينش اقتصادي تأکيد کرد: حقوق مالکيت و به رسميت‌ شناختن بخش خصوصي و توليد ثروت را نبايد امر نکوهيده‌اي متصور شد و از حداقل دخالت دولت در اقتصاد و کوچک‌بودن اندازه دولت در اقتصاد بايد مورد توجه و تمرکز قرار گيرد.

قاليباف ادامه داد: در حوزه اجرايي بايد بدانيم علم اقتصاد محترم است و نبايد علم اقتصاد را منحل کنيم و در حوزه علم اقتصاد تمام مديران بايد کار را به کاردان بسپارند چرا که متخصصان يک عرصه را نبايد ناديده گرفت.

به گفته وي، بسياري از تصميماتي که مديران مي‌گيرند با آن چيزي که اجرا مي‌شود بسيار متفاوت است.

شهردار تهران توليد، توزيع و مصرف که سه مسئله مهم در اقتصاد هستند را در کشور دچار اشکال خواند و گفت: براي مديريت اين سه موضوع مهم در کشور ابزار مديريتي نداريم و اقتصاد به دليل رفتارهاي غلط سياسي و بي‌توجهي به فرهنگ امروز به اين روز افتاده است که بايد آن را اصلاح کنيم.

وي تصريح کرد: براي اقتصاد مقاومتي و صحنه مبارزه اينچنيني نيازمند مديريت جهادي هستيم که بتوانيم اقتصاد را به عنوان يک باور در جامعه پيش ببريم، اين صحنه مبارزه پول و قدرت است که اگر مسئولان روش مبارزه با اين فساد را بلد نباشند نتيجه آن افزايش فقر در جامعه مي‌شود.

قاليباف اقتصاد توأم با عدالت را از آرمان‌هاي انقلاب خواند و گفت: مديريت بايد در کشور از جنس مديريت جهادي باشد وگرنه جامعه به سمت فقر رفته و انقلاب و نظام را دچار مشکل خواهد کرد.

شهردار تهران جهل، چاپلوسي، فساد، سستي در يقين و آسيب‌پذيري در مقابل قدرت و ثروت را از عواقب بروز فقر در جامعه برشمرد و افزود: ما نيازمند اين هستيم که در مورد اقتصاد يک طرح مسئله درست، يک آسيب‌شناسي از گذشته، تعريف از بينش اقتصادي، توجه به الزام متخصصان در علم اقتصاد و انجام درست بخش نهادي و منع سياست‌زدگي هستيم.

به گفته قاليباف، مديريت در کشور بايد الزاماً مديريت جهادي مبتني بر باورها و ارزش‌ها باشد.

وي با تأکيد بر اينکه مديران بايد صحنه اقتصاد را صحنه مبارزه بدانند، گفت: اين صحنه نبايد به منفعت‌طلبي و پول محدود شود.

 

 

ابوترابي: بودجه، براي تبديل شدن ايران به يک کشور ثروتمند تنظيم نشده است

حجت الاسلام ابوترابي در سخنراني خود در کنفرانس اقتصاد مقاومتي در دوران تحريم با اشاره به ضعف کشور در توليد ثروت اشاره و  تاکيد کرد: دغدغه توليد ثروت مساله ديگري بود که مورد توجه مسئولان قرار نگرفت در حاليکه بايد به اين امر مهم به عنوان مساله اساسي مي‌نگريستيم.

به گفته نايب رييس اول مجلس شوراي اسلامي سياست ها و تصميمات و همچنين بودجه سالانه در راستاي تبديل شدن به يک کشور ثروتمند براي برخورداري از سرمايه هاي اقتصادي هدايت مي شد.

در ادامه کنفرانس اقتصاد مقاومتي در دوران تحريم رضا عباسي دبير اجرايي اين همايش ضمن تقدير از سخنان حجت الاسلام ابوترابي به ضعف هاي کشور در عرصه هاي توليد و انتقال سرمايه اشاره و اظهار داشت خصوصي سازي و توليد ثروت ملي مي توانست از بسياري از مشکلاتي که کشور اکنون با آنها مواجهه است جلوگيري کند.

 

 

عباسي: خصوصي سازي مي‌توانست از بسياري از مشکلات کشور جلوگيري کند

در ادامه کنفرانس اقتصاد مقاومتي در دوران تحريم رضا عباسي دبير اجرايي اين همايش به ضعف‌هاي کشور در عرصه‌هاي توليد و انتقال سرمايه اشاره و اظهار داشت: خصوصي سازي و توليد ثروت ملي مي‌توانست از بسياري از مشکلاتي که کشور اکنون با آنها مواجه است جلوگيري کند.

همايش اقتصاد مقاومتي در دوران تحريم به همت موسسه مديران جوان پويا در دانشکده مديريت دانشگاه تهران برگزار شد.

انتهاي پيام

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس